Før køb af hvalp

Værd at tænke på og overveje før man køber hvalp/hund:

Sæt dig ind i den race du har interesse i og er du i tvivl så kontakt en opdrætter.

Sørg for ved købet, at hvalpen/hunden har stambog, som selvfølgelig medfølger hvalpen/hunden ved købet og i underskrevet stand, så ejerskiftet er bekræftet. Hvis opdrætteren/ejeren selv vil indsende stambogen til foreningen for ejerskifte, så er det jo klart det at vælge. Derudover, skal hvalpen/hunden være lovligt chip eller tatoo registreret og der medfølger en registreringsattest til Dansk Hunderegister, som skal underskrives og indsendes.

De fleste opdrættere gør også som jeg, bruger købskontrakt, som bør læses godt igennem før underskrift. Der er krav bla fra opdrætteren, som du skal følge.

Hvis du køber hvalp – skal den på salgstidspunktet være fyldt de 8 uger og være både ormekursbehandlet, helbredsundersøgt af dyrlæge med attest/bog derfra samt vaccineret 1. gang. Hvalpe skal revaccineres igen når de er 12 uger gammel.

Hvalpen i hjemmet:

Når du og din familie, har fundet den race der passer til Jer og Jeres aktivitets og motiveringsniveau, behov samt andre vigtige ting, som skal tilpasses når man køber en lille hvalp – HUSK på racer er yderst forskellige, nogle har behov for pelspleje, andre meget motion og aktivering og motivering. I har valgt hvalpen og ikke omvendt og skulle gerne bo hos Jer resten af den hundedage.

AT SIKRE SIT HJEM – MEN OGSÅ HVALPEN!

Fjern ledninger fra hvalpens åsyn…hvilket vil sige, køb evt. kabelbakker eller andet, så den ikke får stød eller det der er værre. Alle hvalpe kommer i en periode, hvor de gerne bider i ting og sager…. sørg for nok legsager og frist den ikke med sko, hjemmesko, etc… afled dens opmærksomhed, ved at klappe i hænderne og vis den sit legetøj. Hvalpe er ofte glade for træmøbelben og armlæn…. hvis det er tilfældet, så kan jeg anbefale Jer i en kort periode, at smøre det ind i chilisovs… så gør den det kun 1 gang… det er ikke giftigt for hvalpen…. og den lærer den lugt = grim stærk smag.

AT SIKRE HAVEN OG UDENOMS AREALER!

Jeg har indhegnet min 2300 kvm store have….. og har sikret mig, at de ikke kan grave under, kravle op eller hoppe over…. noget I skal sikre Jer, så hvalpen ikke stikker af.

URENLIGHED!

Nogle klaphatte, bruger det at stikke hvalpens næse ned i sin egen afføring eller tis… noget som en hvalp ikke ville kunne forstå, da den er renlig af natur. Den besørger KUN indendørs, fordi man som den dovne hundeejer man nu er, ikke læser hvalpens/hundens signaler. Ros ALTID en hvalp når den besørger udenfor – afføring eller tis! For at afhjælpe problemet, bør man gøre som jeg, fjerne hvalpens foder kl 18 og dens vand kl 21-22… indtil den er helt renlig. Giv ALTID hvalpen mad på præcise tidspunkter!

HVALP I BIL!

Jeg starter med at socialisere mine hvalpe fra de er ca 6-7 uger gammel med bla korte køreture i bil og HUSK … IKKE lige efter de har spist! Derudover går jeg ture i gågader, fortov, lyskryds, etc.. for den lærer lyden og larmen fra gaderne.

BEMÆRK:

En hund skal IKKE være baghavens vogter, medmindre den er stimuleret ved gåture, løbeture, mødes med andre hunde, etc.. Nogle racer vil det kræve, at den bruger hjernen… såsom Schæfere, Rottweiler, Dobermann, Border Collie, Terriers af forskellige racer, etc.. Hvis de IKKE bliver stimuleret og motiveret indebærer det oftest fatale udfald! Min race Whippet, er en glad jagthund… som egentlig ikke kræver det helt store. Den fylder ikke meget indendøre og gøer sjældent… men en tur på stranden udenfor sæsonen eller i hundeskove/parker er noget den nyder… gerne 1 gang eller 2 om ugen. Whippet er en koppelhund og elsker selskab med flere hunde og kan omgåes katte, hvis den fra hvalp, har gået sammen med katte. Har selv katte og har ingen problemer.

Håber du/I kunne bruge lidt af den information, jeg her har nævnt og har man spørgsmål, er man velkommen til at kontakte mig på nedenstående mailadr.: [email protected]

TILLYKKE MED JERES NYE FAMILIEMEDLEM

Siderne er skrevet og opdateret af Domino4Evers Whippets og har copyright på siden – Man kan få lov til ved forspørgsel, at kopiere skrevne tekster og fotos fra hele hjemmesiden, ved at skrive en personlig besked på vores mail: [email protected]